Home > Apic Error > Apic Error On Cpu0 0404

Apic Error On Cpu0 0404

more hot questions question feed about us tour help blog chat data legal privacy policy work here advertising info mobile contact us feedback Technology Life / Arts Culture / Recreation Science Attachment #35871 possible fix patch 2010-05-26 08:23:08 UTC 2.22 KB no flags Details You cannot view the attachment on this page because your browser does not support IFRAMEs. cs: IO port probe 0xa00-0xaff: clean. net_namespace: 652 bytes HP Compaq Laptop series board detected. http://lanprolab.net/apic-error/apic-error-on-cpu0.php

En tout cas, avec ça c'est normal que tu ne puisses régler la fréquence de ton processeur [[email protected] romuald]# dmesg [ 0.000000] Initializing cgroup subsys cpuset [ 0.000000] Initializing cgroup subsys OK.. For details and our forum data attribution, retention and privacy policy, see here FAQ Forum Quick Links Unanswered Posts New Posts View Forum Leaders FAQ Contact an Admin Forum Community Forum I then tried to boot with noapic nolapic and laptop shutdowns ok. https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=9753

My machine is HP Compaq 6715s. aucune idée ! Pages: 1 #1 2008-11-01 06:48:48 Gruntz Member From: Haskovo, Bulgaria Registered: 2007-08-31 Posts: 256 [SOLVED] Kernel 2.6.27, low performance. rtc_cmos 00:05: rtc core: registered rtc_cmos as rtc0 rtc0: alarms up to one month, y3k ACPI: AC Adapter [C1EB] (on-line) ACPI: Battery Slot [C1ED] (battery present) ACPI: Battery Slot [C1EC] (battery

Opts: (null) [ 17.432038] usb 1-10: device descriptor read/64, error -110 [ 32.648035] usb 1-10: device descriptor read/64, error -110 [ 32.864039] usb 1-10: new high-speed USB device number 3 using Hoping for best. done Freeing initrd memory: 711k freed apm: BIOS not found. I tried with KDE 4 live cd and there are no APIC errors.

Maybe something in the hardware of the HP machine is not very well supported. Comment 17 Miha 2008-06-05 00:18:46 UTC (In reply to comment #16) > >APIC error 40. Intel machine check reporting enabled on CPU#0. Priority:-1 extents:1 across:1950440k tg3: eth0: Link is up at 100 Mbps, full duplex.

Last edited by Gruntz (2008-11-03 11:43:24) Offline #2 2008-11-01 17:34:04 byte Member From: Düsseldorf (DE) Registered: 2006-05-01 Posts: 2,045 Re: [SOLVED] Kernel 2.6.27, low performance. Checking 'hlt' instruction... Attachment #35891 Output of "radeontool regmatch '*' while screen is flickering text/plain 2010-05-27 14:00:29 UTC 19.67 KB no flags Details You cannot view the attachment on this page because your browser Booting paravirtualized kernel on bare hardware NET: Registered protocol family 16 ACPI: bus type pci registered PCI: MCFG configuration 0: base e0000000 segment 0 buses 0 - 255 PCI: MCFG area

Ubuntu Ubuntu Insights Planet Ubuntu Activity Page Please read before SSO login Advanced Search Forum The Ubuntu Forum Community Ubuntu Official Flavours Support General Help [SOLVED] Very slow boot Having an https://bugs.freedesktop.org/attachment.cgi?bugid=27008&action=viewall DISTRO: Xubuntu 14.04-64bit --- Code-tags --- Boot-Repair --- Grub2 wiki & Grub2 Basics --- RootSudo Adv Reply April 19th, 2014 #4 Jonathan_Traill View Profile View Forum Posts Private Message 5 ACPI: RSDP 000FE0B0, 0024 (r2 HP ) ACPI: XSDT 37FC81BC, 0064 (r1 HPQOEM SLIC-MPC 1 HP 1) ACPI: FACP 37FC8084, 00F4 (r4 HP 0944 3 HP 1) ACPI Error (tbfadt-0453): 32/64X Board footer Jump to Newbie Corner Installation Kernel & Hardware Applications & Desktop Environments Laptop Issues Networking, Server, and Protection Multimedia and Games System Administration Other Architectures Announcements, Package & Security

These is my information: Laptop: Fujitsu-Siemens Amilo Pi 2550 Code: lspci 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 Memory Controller Hub (rev 03) 00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 PCI Get More Info shazeal, the 'noapic' option has done the magic, thank you. You can enable it with 'pcie_aspm=force' [ 0.309177] pci 0000:00:1c.3: PCI bridge to [bus 05-05] [ 0.309183] pci 0000:00:1c.3: bridge window [io 0x3000-0x3fff] [ 0.309189] pci 0000:00:1c.3: bridge window [mem 0xf0300000-0xf03fffff] Vous apprendrez à installer simplement et à administrer efficacement votre système en un temps record.

Priority:-1 extents:1 across:1999868k [ 15.830676] <30>udev[326]: starting version 167 [ 15.872265] lp: driver loaded but no devices found [ 16.035254] fglrx: module license 'Proprietary. (C) 2002 - ATI Technologies, Starnberg, GERMANY' MEM window: 0xd0000000-0xd00fffff PREFETCH window: disabled. Are you just worried about the error messages in the syslog ? useful reference Initializing CPU#0 PID hash table entries: 4096 (order: 12, 16384 bytes) Extended CMOS year: 2000 Detected 1993.836 MHz processor.

From what I've seen these chipsets or a bad bios can cause this.My notebook uses a SiS chipset, the cpu is a Turion 64 and I also see those APIC error ACPI: PCI Interrupt Link [C149] (IRQs 10 11) *0, disabled. You can enable it with 'pcie_aspm=force' [ 0.308803] pci 0000:00:1c.2: PCI bridge to [bus 04-04] [ 0.308810] pci 0000:00:1c.2: bridge window [io 0xf000-0x0000] (disabled) [ 0.308816] pci 0000:00:1c.2: bridge window [mem

Adv Reply April 22nd, 2014 #10 Jonathan_Traill View Profile View Forum Posts Private Message 5 Cups of Ubuntu Join Date Apr 2014 Beans 19 Re: Very slow boot Tonight's cunning

  1. CPU0: AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-60 stepping 02 Booting processor 1/1 ip 6000 Initializing CPU#1 Calibrating delay using timer specific routine.. 3991.02 BogoMIPS (lpj=6649633) CPU: L1 I Cache: 64K
  2. I have no problem with wired network, nor the problem is with the wireless network (since I can connect with my mobile, while the laptop connection goes down).
  3. I'm o_O R00KIETm90aGluZyB0byBzZWUgaGVyZSwgbW92ZSBhbG9uZy4K Offline #9 2008-11-04 00:29:37 shazeal Member From: New Zealand Registered: 2007-06-05 Posts: 341 Re: [SOLVED] Kernel 2.6.27, low performance.

If not, why? Is this some hardware issue? Opts: errors=remount-ro [ 74.118582] lp: driver loaded but no devices found [ 74.158138] ppdev: user-space parallel port driver [ 74.449614] EXT4-fs (sda1): mounting ext2 file system using the ext4 subsystem [ ACPI: IRQ9 used by override.

But with others LiveCD-s the laptop just shutdowns. Kernel Bug Tracker – Bug9753 APIC error on CPU(0): 40(40) Last modified: 2013-04-09 06:23:26 UTC Home | New | Browse | Search | [?] | Reports | Help | NewAccount | Thank you for the response. http://lanprolab.net/apic-error/apic-error-on-cpu0-40-40.php My guess is that either your hardware (whatever it is, you didn't leave any clues) has problems with a noisy APIC bus, broken chipset, or something like that, or you enabled

ACPI: IRQ2 used by override. But what is causing it? [ 3.071384] sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0 [ 3.074568] scsi 2:0:0:0: CD-ROM HL-DT-ST DVDRAM GT20N CP02 PQ: 0 ANSI: 5 [ 3.079514] sr0: serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1 serio: i8042 AUX0 port at 0x60,0x64 irq 12 serio: i8042 AUX1 port at 0x60,0x64 irq 12 serio: i8042 AUX2 port at 0x60,0x64 irq Peux tu donner le retour de cette commande en root : Code TEXT :ls -al /lib/modules/$(uname -r)/kernel/drivers/cpufreq/ Edité par Visiteur Le 03/10/2012 à 07h30 loutch Groupe: Membre Inscrit le:

full dmesg output > 3. And then everything is okay. Already tried booting without anything plugged in (only thing I have is the fan), but let's see how we go after a few minutes 'draining.' EDIT - Nope, no difference Last Peux tu donner maintenant, le retour de "cpufreq-info " sous root loutch Groupe: Membre Inscrit le: 07/07/2010 Localisation : Sarreguemines Messages: 1182 Le 02/10/2012 à 21h07 bonsoir cpufreq-info donne

Adv Reply April 19th, 2014 #2 Jonathan_Traill View Profile View Forum Posts Private Message 5 Cups of Ubuntu Join Date Apr 2014 Beans 19 Re: Very slow boot Here's the Adv Reply April 21st, 2014 #9 Jonathan_Traill View Profile View Forum Posts Private Message 5 Cups of Ubuntu Join Date Apr 2014 Beans 19 Re: Very slow boot Results of cs: IO port probe 0xa00-0xaff: clean. The failure means that the kernel was not able to communicate with the CPU APIC (wrong message).

eth0 no wireless extensions. Which, taken with the information upthread, means it looks like some sort of problem with the USB ports talking to the rest of the computer, rather than some vile corruption in SCSI subsystem initialized input: AT Translated Set 2 keyboard as /class/input/input1 libata version 3.00 loaded. Then they mount okay.

Hope this might help someone to find a sollution for at least on of these errors Comment 11 Miha 2008-05-20 04:19:10 UTC I disabled ACPI for FAN in my kernel 2.6.24 Can you check, whether there is a BIOS update available for your system ? value mask: 0000ffffffffffff [ 0.289950] ... Commit interval 5 seconds EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.

used libsmbios: getSystemId Libsmbios: 0.13.6 Error getting the System ID : Service Tag: LXAML0X061742258931601 Express Service Code: 9223372036854775807 Product Name: Aspire 7720 BIOS Version: V1.18 I'll try to update it.