Home > Apic Error > Apic Error On Cpu1 40 40 Centos

Apic Error On Cpu1 40 40 Centos

Some USB ports didn't work (as if they didn't exist). Executed a shell-script, for example?If the answer to any of the above questions is yes -- then that might be the cause. acpidump.txt Comment 15 Miha 2008-06-04 02:04:10 UTC (In reply to comment #14) > Miha, > Please download the latest pmtools at: > http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/people/lenb/acpi/utils/ > and run "./acpidump > acpidump.txt" > and Hi there, i am kind of a newby and i have a clean install running of fedora core2. get redirected here

Name: not available Type: application/pgp-signature Size: 189 bytes Desc: This is a digitally signed message part Url : http://lists.centos.org/pipermail/centos/attachments/20060622/5be07af9/attachment.bin Johnny Hughes at Jun 22, 2006 at 11:40 am ⇧ On Wed, Comment 19 Patrick Matthäi 2008-03-20 01:31:11 UTC APIC error on CPU0: 40(40) APIC error on CPU1: 40(40) APIC error on CPU0: 40(40) APIC error on CPU1: 40(40) gnu:~# uname -r 2.6.24.3-gnu Greg J Preece (greg-preece) wrote on 2009-05-26: #45 Hi all. However toracat knows about it and, having been watching "over my shoulder", has posted the advice regarding the workaround.Also, the "error writing to /dev/null" isn't in /var/log/messages or in dmesg either. http://www.centos.org/forums/viewtopic.php?t=14812

Im running Asterisk on that machine.you turn apic off with a noapic on the kernel boot param line. Edit bug mail Other bug subscribers Subscribe someone else Bug attachments sudo dmesg > /home/gustavo/dmesg.txt (edit) dmesg_dell_inspiron_5100.txt (edit) dmesg.log (edit) dmesg.log (edit) lspci-vvnn.log (edit) uname, version signature, lsusb, dmesg (edit) dmesg.out After a reboot it works fine for a while. Christopher M.

Such errors will only be displayed on the (virtual) terminal controlling the process -- and in your case, that terminal coincides with the system console.Explaining things a little more . . I realize it's a rather long thread but I'd draw your attention to https://bugs.edge.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-source-2.6.20/+bug/88746/comments/228 which was from one of our kernel devs. Having thought about that for a while I decided to raise a fault ticket with Gigabyte regarding the TSC problem and I will wait and see what happens with that.Regarding the Note that registered members see fewer ads, and ContentLink is completely disabled once you log in.

I don't have a screensaver running. Interesting thing, I have 2 boxes that I do the same operations on, and they were identical in their output of ls -l /dev/null.I checked a third centos box, and it APIC, IIRC, is Advanced Programmable Interrupt Controller. https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=9753 I wondered if it was just flaky USB hardware, but now I have a new Compaq and it suffers the same issue.

But defiantly give Intrepid a try before switching cable/ports and cold boots. robberttheman View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by robberttheman 01-26-2005, 02:01 PM #6 whysyn Member Registered: Jun 2003 Location: Cleveburg, I only _suspect_ this I didn't find any strong evidence yet. I kind of a newby The simplest way to test this is to pass to "noapic" to the kernel at boot time - you can test it without making permanent changes

OK.. here Whoever knows what that is could post that and we would have a better solution. Regards Comment 3 Emmanuel Fleury 2006-04-21 01:35:37 UTC I confirm, the error message appears when the screensaver is on (I can reproduce it at will now). I've tried different cables with the same problem and it happens on any port.

Bug6404 - SiS 661: APIC error on CPU0: 40(40) Summary: SiS 661: APIC error on CPU0: 40(40) Status: CLOSED CODE_FIX Product: Platform Specific/Hardware Classification: Unclassified Component: i386 Hardware: i386 Linux Importance: http://lanprolab.net/apic-error/apic-error-on-cpu1-6060.php had this problem ever since feisty on all kernels. Now there are no APIC at all. Thanks Dean On 20/08/06, ChuckShort

Want to know if that peripheral is compatible with Linux? WinXP sees them right off the bat and says they are 'MALFUNTIONING' and to replace them. I will now leave the machine runnig for a while and see what hppens. -- ------------------------------------------------------------ Erick Perez Panama Sistemas Integradores de Telefonia IP y Soluciones Para Centros de Datos Panama, http://lanprolab.net/apic-error/apic-error-on-cpu1-0808.php I reinstalled Windows on the HP, and now the Sansa connects just fine, so it is definitely a problem with Linux.

Take, for example, toracat's advice regarding VMware. Alpha5 is set to be released Thursday Sept 4. I have notchanged a thing in my setup but the only thing I did was to update myBIOS firmware with the latest firmware for my intel board (revision3869) and the problem

Q.E.D.

  • Having them all in one bug is going to cause a lot of confusion and mixed information.
  • some people get the "unable to enumerate USB device" warnings, but their hardware does work.
  • This is all related to POWER.
  • I searched lots of forums but still no go.
  • So I found the following message, but after installing the kernel-docs, I cannot figure out which deals with APIC...
  • Recently upgraded from single-core Athlon 3500+ (Venice) to dual-core Athlon 4800+ (Toledo) and the problem persists.

By now, I'm a bit stuck because I don't know how to investigate further (I can reproduce the bug, it's a start). I just put it down to the fact that: - Celerons were not specifieded to be dual processors (but lots of folks did run them this way) - Celerons were on If it's disabled like now, i get about 100 APIC errors/minute. At least the USB drive was automatically mounted after that.

share|improve this answer answered Dec 14 '11 at 14:47 AndrewQ 355212 add a comment| Your Answer draft saved draft discarded Sign up or log in Sign up using Google Sign What worked for both he and I was to reinstall the kernel. 3. If you experience a lot of crashes, freezings, strange behaviour of software, you can try: boot with the "noapic" kernel parameter; upgrade BIOS; upgrade CentOS to 5.7 or 6.0; Otherwise, if http://lanprolab.net/apic-error/apic-error-on-cpu1-0080.php harvest316 (harvest316) wrote on 2008-12-09: #34 FYI: I have a Dell Dimension 5100 with a Samsung USB Memory Card Reader, and I'm on Intrepid 2.6.27.9.13 chrono13 (chrono13) wrote on 2008-12-09: #35

jcasanov (jcasanov) wrote on 2008-10-01: #32 I just installed ubuntu intrepid with kernel 2.6.27-* and error remains... (see bug 261710) harvest316 (harvest316) wrote on 2008-12-09: #33 I can confirm that a I tried it twice and have attached both as they appear slightly different whendetecting the usb hub but I don't know enough to tell if this is relevant. I recognize that this particular bug report is problematic due to it's meta-bug nature, but please don't lose sight of the fact that there are some real issues at work. Ryan Fugger (rfugger) wrote on 2010-12-02: #53 syslog Edit (812.4 KiB, text/plain) Brad Figg (brad-figg) wrote on 2011-07-19: Unsupported series, setting status to "Won't Fix". #54 This bug was filed against

Comment 20 Natalie Protasevich 2008-06-14 20:50:28 UTC Thanks for the update. Red Hat Bugzilla #511391 URL: The information about this bug in Launchpad is automatically pulled daily from the remote bug. Luke Hoersten (lukehoersten) wrote on 2006-08-19: #3 Now none of my USB devices work, not even my printer. On the other hand, I did notice that this only happens when my iPod is plugged in on boot.

I'm done with the machine so implicated here and can mail the mobo/cpu/memory out to anybody who wants to investigate. The problem most usually occurs after I disable the adaptor, then re-enable it again with blueman's tray applet. If the device works OK at full speed on the same system, after you "rmmod ehci-hcd", this is likely the problem you're seeing. Andreas Warberg (andreas-warberg) wrote on 2008-02-11: #14 dmesg_dell_inspiron_5100.txt Edit (22.5 KiB, text/plain) I have this issue on a Dell Inspiron 5100 with latest BIOS.

System is GigaByte GA-M55plus-S3G (F6 BIOS) Athlon 64x2 4200+ (32bit Edgy) Integrated Geforce6100 NForce 430 I believe the 6100/430 part is the important one as my 'google' research shows this problem Name: not available Type: application/pgp-signature Size: 189 bytes Desc: This is a digitally signed message part Url : http://lists.centos.org/pipermail/centos/attachments/20060609/112b3ade/attachment.bin Johnny Hughes at Jun 9, 2006 at 11:52 am ⇧ On Fri, Please visit this page to clear all LQ-related cookies. I recently upgraded my H/W (p35+ich9) and it became worse - i can now get the device working only if is connected before boot, and even then it sometimes fails with

asked 4 years ago viewed 1349 times active 4 years ago Related 2What are these strange entries in dmesg?2Monitoring dmesg output30How to add message that will be read with dmesg?2Dmesg and Thank you all for involving and for suggestions! Booted. 2) Mobo ports: Connected USB stick to motherboard USB port on the back of the computer. 3) Success: Rythmbox "Music Player" automatically started. Im running Asterisk on that machine.Make sure you have the latest BIOS and see if the manufacturer has anylinux kernel modules on their site.APIC should not affect performance, it might affect

Comment 5 Marijn Schouten 2006-06-01 07:14:01 UTC I also get these error messages. So, just in case you aren't doing that because you think that can't possibly be the problem (like I did), do it anyway. None, the status of the bug is updated manually. It didn't even make it to 386 days 6:00...