Home > Apic Error > Apic Error On Cpu1 4040

Apic Error On Cpu1 4040

When you first boot, before the Ubuntu splash/progress screen, GRUB should present you with a list of options. Thanks. Maurice (m1625) wrote on 2007-04-25: #43 As a newbie with the same error, could you give me a specific line entry for 'irqpoll' I'm not quite sure how to enter it Changed in linux-source-2.6.17: status: Rejected → Confirmed Kristian Rink (kawazu) wrote on 2007-01-10: #23 Adding myself to the list as I see the same problem on a Toshiba Tecra A8: [email protected]:~> http://lanprolab.net/apic-error/apic-error-on-cpu-4040.php

So what would be the result of a process, a process executed by anyone other than root, that attempts to write output to that file? Check vendor BIOS [ 20.285410] assign_interrupt_mode Found MSI capability [ 20.285430] Allocate Port Service[0000:00:06.0:pcie00] [ 20.285455] Allocate Port Service[0000:00:06.0:pcie01].. .. [ 26.887398] irq 233: nobody cared (try booting with the "irqpoll" Someone suggested bad hardware ? And one other thing I can hear the disk clicking or something like that.

The > error is detected in the APIC internally. If you disable Processor in this section also CPU Frequency won't work anymore, because it depends on it. Update BIOS and not problem. With 32 bit it gives die apic error, with the 64 bit it does not.

  • First i doubted my memory, but since i found where the syslog is, i found the following message: irq 10: nobody cared! (screaming interrupt?) and kernel: APIC error on CPU0: 40(40)
  • Press 'e' to edit the boot configuration.
  • How do I deal with players always (greedily) pushing for higher rewards?
  • Read more...
  • Przemysław Kulczycki (azrael) wrote on 2008-02-23: #64 The guys on http://bugzilla.kernel.org say that this message is just a symptom, not necessarily the same bug.
  • adding it with nopaic caused system stop at very beginning of boot process.

Linux XXX 2.6.24-19-generic #1 SMP Wed Jun 4 16:35:01 UTC 2008 i686 GNU/Linux :~$ lspci 00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc Unknown device 5a31 (rev 01) 00:01.0 PCI bridge: ATI Technologies I'm not too familiar with GRUB (I usually use LILO), but it should tell you a key to press to edit the kernel boot parameters before it times out - might But I don't have the second CPU. I note that when I boot, I see the message "MP-BIOS bug: 8254 timer not connected to IO-APIC" before the usplash screen.

During system boot I can see no APIC related issues.Full dmesg from system boot plus a single suspend/resume cycle attached, and also the kernel config.I've no idea (yet) whether this is Comment 20 Natalie Protasevich 2008-06-14 20:50:28 UTC Thanks for the update. Simple string joiner in modern C++ Will the medium be able to last 100 years? her latest blog Cristian Aravena Romero (caravena) on 2007-01-23 Changed in linux-source-2.6.20: status: Unconfirmed → Confirmed vsridhars (vsridhars-deactivatedaccount) wrote on 2007-01-29: #31 I seem to be getting the same - on my Toshiba M500.

Well, those are my 5 cents. Please be sure to attach each file as a separate attachment. * uname -a > uname-a.log * cat /proc/version_signature > version.log * dmesg > dmesg.log * sudo lspci -vvnn > lspci-vvnn.log this message disappears before doing suspend to ram if CONFIG_ACPI_FAN is cleared this is weird, there is no ACPI fan device at all, and there is not difference whether you set I'm worried and would like to fix it, but I want to understand the effects of what I'm doing. 2.4.18-smp up 386 days, 5:04 Dual AthlonMP 2000+ 2 GB ECC RAM

Since yesterday, machine has been behaving slowly - apps coming up after sometime. Larry Hartman (larryhartman50) wrote on 2007-06-11: #49 I added irqpoll by itself, then irqpoll with noapic, then irqpoll with nolapic. That "error writing . . . " message will not get appended to any system log file because it is just an error message resulting from the attempted redirection of the The ubuntu-kernel-team is being unassigned from this bug report.

Bug150396 - APIC error on CPU0: 60(60) in dmesg output Summary: APIC error on CPU0: 60(60) in dmesg output Status: CLOSED ERRATA Aliases: None Product: Fedora Classification: Fedora Component: kernel (Show http://lanprolab.net/apic-error/apic-error-on-cpu0-4040-debian.php Simply add " irqpoll" (note the leading space) to this line, then hit enter. Browse other questions tagged linux centos central-processing-unit dmesg or ask your own question. Format For Printing -XML -Clone This Bug -Top of page First Last Prev Next This bug is not in your last search results.

Not the answer you're looking for? Thanks. Thanks, tglx Comment 6 Miha 2008-01-16 06:32:05 UTC OK, I booted only with this: kernel /kernel7 root=/dev/sda5 acpi_osi=Linux noapic I got to work two cores, but i get lots and lots useful reference For more advanced trainees it can be a desktop reference, and a collection of the base knowledge needed to proceed with system and network administration.

CD jukebox) support multiple LUNs#CONFIG_SCSI_MULTI_LUN=yCONFIG_SCSI_CONSTANTS=yCONFIG_SCSI_LOGGING=yCONFIG_SCSI_SCAN_ASYNC=yCONFIG_SCSI_WAIT_SCAN=m## SCSI Transports#CONFIG_SCSI_SPI_ATTRS=mCONFIG_SCSI_FC_ATTRS=m# CONFIG_SCSI_FC_TGT_ATTRS is not setCONFIG_SCSI_ISCSI_ATTRS=mCONFIG_SCSI_SAS_ATTRS=mCONFIG_SCSI_SAS_LIBSAS=m# CONFIG_SCSI_SAS_ATA is not setCONFIG_SCSI_SAS_HOST_SMP=y# CONFIG_SCSI_SAS_LIBSAS_DEBUG is not set# CONFIG_SCSI_SRP_ATTRS is not set# CONFIG_SCSI_LOWLEVEL is not set# CONFIG_SCSI_LOWLEVEL_PCMCIA is not set# Przemysław Kulczycki (azrael) wrote on 2008-02-23: #65 There is an interesting comment in Bug #69026: "I must remove the "ohci1394" module or dmesg gets constantly flooded with APIC error on CPU0: You probably just add in "noapic" to the end of the line if GRUB works like LILO.

Can I capture that somewhere to help track this problem?Thanks,GS Top michaelnel Posts: 1478 Joined: 2006/05/29 16:50:11 Location: San Francisco, CA Kernel panic, APIC error, /dev/null error and other bad mojo

Refer to https://wiki.ubuntu.com/KernelTeamBugPolicies for more information. Linux Kernel Bug Tracker #9753 URL: The information about this bug in Launchpad is automatically pulled daily from the remote bug. I guess it's explicitly loaded by dbug or discover... > So it appears to be a firewire issue? > Ben Collins works on the Linux1394 project, perhaps he knows of the You should be presented with the current boot options, something along the lines of "/boot/vmlinuz root=UUID=e9c019e5-d78a-4cc0-8c4a-129eadbe0e3b ro quiet splash" although the line is so long it will probably have been wrapped

lsmod output is: Module Size Used by binfmt_misc 9868 1 rfcomm 34608 0 hidp 13440 2 l2cap 19976 10 rfcomm,hidp ipv6 250464 10 hci_usb 15708 2 bluetooth 45796 8 rfcomm,hidp,l2cap,hci_usb nfsd This results in the keyboards (1 onboard, 1 ps/2 through usb) not responding (mouse and touchpad still do). Richard Seguin (sectech) wrote on 2008-06-16: #75 Paste from upstream ------- Comment #19 From Miha 2008-06-14 09:50:15 [reply] ------- Well, Acer finally fixed BIOS. this page I kind of a newby The simplest way to test this is to pass to "noapic" to the kernel at boot time - you can test it without making permanent changes

Maybe there is no general solution, and it's not really a BIOS problem (at least not only, though it might be for some) and all those "solutions" are workarounds for linux des IT-Zentrums)

I would advise that you have a read of the CentOS 5.4 release notes and upgrade your system by following the procedure shown in Section #4.Once you have rebooted and are I just updated from BIOS 3A19 to 3A23 and still have as many of these messages in my dmesg output. What to tell to a rejected candidate? Closing the bug. > Richard Seguin (sectech) wrote on 2008-06-16: #78 Ralf, since you are the original reporter is this issue fixed for you?

Please try the request again. Have you recently performed a task as the super-user? Interesting thing, I have 2 boxes that I do the same operations on, and they were identical in their output of ls -l /dev/null.I checked a third centos box, and it Thanks, tglx Comment 2 Miha 2008-01-16 05:29:21 UTC (In reply to comment #1) > APIC error on CPU0: 40(40): The APIC received an illegal interrupt vector.

Affecting: linux-source-2.6.22 (Ubuntu) Filed here by: James Tait When: 2008-06-16 Completed: 2008-06-16 Target Distribution Baltix BOSS Juju Charms Collection Elbuntu Guadalinex Guadalinex Edu Kiwi Linux nUbuntu PLD Linux Tilix tuXlab Ubuntu Now there are no APIC at all. You should be taken back to the boot configuration screen. It is problem of BIOS.

irqpoll by itself did not affect any changes.